Carregant...
 

Reglament d’organització i funcionament del Servei d’Inspecció Social i Sociosanitària


Capítol primer. Disposicions generals

Article 1. Objecte i finalitat del Reglament

Aquest Reglament té per objecte regular l’organització i el funcionament del Servei d’Inspecció Social i Sociosanitària (d’ara endavant, “el SISS”), amb la finalitat de contribuir al bon funcionament del sistema de serveis socials i sociosanitaris, garantir els drets de les persones usuàries, les entitats, els serveis i els centres de serveis socials i sociosanitaris, i promoure la millora contínua del nivell de qualitat en la prestació dels serveis socials i sociosanitaris.
Article 2. Àmbit d’actuació

La funció inspectora comprèn les actuacions de control, investigació, comprovació, informe, assessorament, orientació i, en general, totes les altres actuacions que assegurin el compliment de la normativa aplicable i de les guies de bona pràctica en matèria de serveis socials i sociosanitaris reconegudes internacionalment, dels requisits i els estàndards de qualitat, i del respecte dels drets de les persones usuàries dels serveis socials i sociosanitaris.
Article 3. Definicions

Als efectes d’aquest Reglament, s’entén per:

a) Autoritat responsable en matèria social i sociosanitària: el ministre encarregat dels afers socials o la persona en qui delegui les seves funcions.
b) Guia de bona pràctica: document que descriu les accions, les etapes i els processos a seguir per desenvolupar una prestació assistencial en l’àmbit social o sociosanitari, que està basat en el millor coneixement tècnic disponible, que s’ha demostrat efectiu i transferible, i que incorpora principis ètics i els principis rectors de la Llei 6/2014, del 24 d’abril, de serveis socials i sociosanitaris (d’ara endavant, “la Llei 6/2014”).
c) Intervenció: mesura cautelar adoptada per l’autoritat responsable en matèria social i sociosanitària o pels agents de l’autoritat en cas que se sospiti que un producte o equipament no compleix les condicions tècniques exigibles. Consisteix en l’obligació del servei social o sociosanitari tenidor del producte designat de retenir-lo al lloc fixat a aquest efecte sense poder-ne fer cap mena de manipulació o ús, llevat dels que es derivin de la seva conservació correcta. Aquesta mesura té validesa fins que s’acabin els controls documentals, físics o analítics, o qualsevol altra actuació que s’estableixi, o fins que l’autoritat responsable en matèria social o sociosanitària o els agents de l’autoritat n’estableixin una altra.
d) Immobilització: mesura cautelar adoptada per l’autoritat responsable en matèria social i sociosanitària en cas que un producte o equipament presenti un risc cert per a la seguretat de les persones o quan hi hagi la sospita fonamentada que no compleix les condicions tècniques exigibles. Aquesta mesura obliga el servei social o sociosanitari a mantenir el producte afectat al lloc indicat per l’autoritat responsable en matèria social i sociosanitària sense la possibilitat d’efectuar-ne cap manipulació o ús, llevat dels que es derivin de la seva conservació correcta. La mesura té validesa fins que l’autoritat responsable en matèria social i sociosanitària designi la destinació final del producte afectat segons els resultats dels controls efectuats, de les investigacions dutes a terme o de les proves aportades, i quan es donin les garanties necessàries que es complirà la destinació final establerta per al producte.
e) Comís: mesura cautelar adoptada per l’autoritat responsable en matèria social i sociosanitària que consisteix en la presa de possessió o la retenció, sense contraprestació, de productes o equipaments, en cas que hi hagi un possible risc per a la seguretat dels usuaris o una sospita que els productes afectats es puguin posar a l’abast dels usuaris.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.