Carregant...
 


Decret


La Biblioteca Nacional d’Andorra forma part del Departament de Patrimoni Cultural, adscrit al ministeri encarregat de la cultura del Govern d’Andorra.

La Biblioteca Nacional d’Andorra és la institució encarregada de recopilar, conservar i difondre el Fons Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit, declarat bé moble d’interès cultural l’any 2011.

El febrer del 2009 s’aprova el Reglament intern de la biblioteca de la Casa Museu d’Areny-Plandolit vigent fins a la data de publicació d’aquest nou Reglament, que es redacta atenent les necessitats del servei, els procediments que es duen a terme, el canvi de sistema de gestió bibliotecària, així com la necessitat d’extremar les precaucions pel que fa a la preservació de la col·lecció bibliogràfica nacional.

Aquest Reglament respon a la necessitat de regular l’accés al Fons Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit.

Pels motius esmentats, i a proposta de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, el Govern, en la sessió del 13 de juliol del 2016, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Decret

S’aprova el Reglament de la consulta del Fons Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit, que entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament de la consulta del Fons Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit

Article 1. Definició

El Fons Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit és un fons familiar patrimonial de caràcter general format per un gran nombre de volums, de tipologia i suports diversos.

Constitueix un veritable tresor bibliogràfic, propi d’una família benestant. La condició social i econòmica de la família va fer possible l’adquisició de peces de gran valor que avui formen part d’aquesta important col·lecció.

El fons abasta camps molt variats fruit de les diferents professions i aficions dels membres de la família, entre les quals destaquen la religió, el dret i la medicina.

Alguns llibres són obra dels mateixos membres de la família, com és el cas de diversos tractats de màgia i taxidèrmia, escrits i editats pel doctor Pau d’Areny i de Plandolit, metge i gran aficionat a l’il·lusionisme i a la naturalització.

El Fons Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit està situat a la Casa Museu d’Areny-Plandolit i forma part del fons de la Biblioteca Nacional d’Andorra.
Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.