Carregant...
 

Reglament d’ajuts econòmics per a la mobilitat elèctrica i per a la millora de l’eficiència energètica i de la seguretat del parc automobilístic nacional (Text refós per LesLleis.com)


Capítol primer. Disposicions generals

Article 1. Objecte i àmbit d’aplicació

1. L’objecte d’aquest Reglament és establir i regular els criteris, els requisits i els procediments necessaris per accedir als ajuts econòmics per a la mobilitat elèctrica, la millora de l’eficiència energètica i de la seguretat del parc automobilístic, amb la finalitat de potenciar una disminució del consum energètic i contribuir així a una millora del parc automobilístic, de la qualitat mediambiental i a un augment de la seguretat viària.
LesLleis.com

2. Amb aquesta finalitat, el Govern ha elaborat el programa amb el qual s’atorguen ajuts econòmics per a l’adquisició de vehicles nous de mobilitat elèctrica (elèctrics purs, d’autonomia estesa o híbrids endollables). Aquests ajuts poden ser complementats amb ajuts econòmics per al desballestament, si la persona sol·licitant, a més d’adquirir aquest tipus de vehicle, en desballesta un.

També amb aquest programa, s’atorguen ajuts econòmics per al desballestament de vehicles, sempre que la persona que sol·licita aquest tipus d’ajut estigui tramitant una sol·licitud d’adquisició d’un vehicle nou de gasoil, gasolina o híbrid no endollable, energèticament eficient.

3. En tots els casos, tant el vehicle que s’adquireix com el vehicle que es desballesta han de reunir els requisits d’aquest Reglament i els de l’edicte d’obertura de convocatòria.
Article 2. Tipus d’ajuts

1. El programa es materialitza mitjançant:

a) L’ajut econòmic per a l’adquisició d’un vehicle nou de mobilitat elèctrica.
b) L’ajut econòmic per al desballestament d’un vehicle, quan la persona sol·licitant compra un vehicle nou de mobilitat elèctrica.
c) L’ajut econòmic per al desballestament d’un vehicle, quan la persona sol·licitant associa aquest desballestament a la compra d’un vehicle nou de gasoil, gasolina o híbrid no endollable, energèticament eficient.


2. L’ajut per a l’adquisició d’un vehicle nou de mobilitat elèctrica s’atorga una sola vegada al vehicle, sense que hi pugui haver duplicitat en cas de successives transmissions del vehicle.

3. L’ajut per al desballestament és complementari de l’ajut per a l’adquisició d’un vehicle de mobilitat elèctrica i no s’atorga de forma autònoma, ni és independent de l’adquisició d’un vehicle.
Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.