Carregant...
 

Decret 35/2021, del 3 de febrer del 2021


Decret 35/2021, del 3-2-2021 de modificació de l’annex del Reglament d’aplicació núm. 20, “Nomenclatura general d’actes professionals, procediments i pròtesis de la Caixa Andorrana de Seguretat Social”, pel que fa a les sessions no presencials de logopèdia.

Exposició de motius

El desenvolupament de la telemedicina permet millorar l’accés a l’atenció sanitària per part de la població, l’intercanvi d’informació entre professionals i l’organització del sistema sanitari.

Dins el concepte ampli de la telemedicina s’hi inclou l’atenció no presencial, definida com l’acte assistencial efectuat sense la presència física del pacient i que fa ús de mitjans telemàtics que permeten prestar l’atenció sanitària que el pacient requereix.

L’acte sanitari en aquests formats és dut a terme pels professionals de la salut en condicions que garanteixin la qualitat de l’atenció, la confidencialitat i el secret professional, així com les garanties d’informació, incloent-hi el consentiment informat.

Les sessions de logopèdia no presencials (en endavant SNP) tenen com a objectiu millorar la qualitat i l’accessibilitat de l’atenció sanitària evitant al pacient desplaçaments innecessaris, així com complementar els serveis presencials.

Aquestes sessions segueixen aportant valor al procés assistencial, atès que formaran part del procés de tractament i seguiment del pacient.

Pel seu interès, les sessions no presencials s’inclouen en els actes finançats pel sistema de seguretat social seguint els mateixos criteris dels actes presencials pel que fa al seguiment de la via integrada, al registre a la història clínica compartida i al règim de reembossament.

En aquests moments d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, les sessions no presencials cobren una rellevància especial per poder donar continuïtat als processos de logopèdia ja iniciats en els pacients que es troben en situació d’aïllament domiciliari, o per evitar desplaçaments innecessaris dels pacients i les seves famílies.

Vistos els articles 134, 135, 136 i 141 de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social, que estableixen que correspon al Govern fixar i actualitzar la nomenclatura i les tarifes de responsabilitat, així com el règim d’atorgament de les prestacions, després d’un informe del Consell d’Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social;

Vist l’informe del Consell d’Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social aprovat en la sessió del 26 de gener del 2021;

A proposta del ministre de Salut, el Govern, en la sessió del 3 de febrer del 2021, aprova aquest Decret amb el contingut següent:
Article 1. Condicions de les sessions no presencials de logopèdia

La sessió no presencial de logopèdia ha de complir les condicions següents:

1. La sessió no presencial (SNP) es fa per videotransmissió. El sistema i el procés de transmissió han d’assegurar la intimitat del pacient i la confidencialitat de la informació que s’intercanviï durant la sessió.

2. Cal disposar del consentiment informat en què el pacient accepti dur a terme sessions en la modalitat no presencial. En el cas dels pacients de menys de 16 anys, el consentiment informat l’han de signar els tutors legals.
LesLleis.com

3. S’ha de programar l’SNP a l’eina que emmagatzema la història clínica compartida de l’usuari del sistema sanitari públic (en endavant HCCA).

4. El contingut assistencial de cada SNP s’ha de registrar en l’HCCA i s’ha d’indicar en l’evolutiu, de manera genèrica, el desenvolupament de la sessió.

5. Les sessions d’avaluació inicial o de reavaluació han de ser presencials i s’han de registrar en l’HCCA.

6. Els tractaments de logopèdia requereixen una entesa prèvia.

7. S’apliquen les mateixes condicions de la nomenclatura actual a les sessions no presencials, quant a la durada i les característiques de la sessió.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.