Carregant...
 

Reglament de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) (Text refós per LesLleis.com)


Capítol 1. Avaluació i acreditació de la qualitat

Article 1. Regulació de l’avaluació i l’acreditació

1. L’AQUA desenvolupa l’assegurament extern de la qualitat de l’ensenyament superior mitjançant l’avaluació i acreditació de la qualitat dels ensenyaments, dels centres, del professorat així com de l’activitat de recerca. Les avaluacions es podran fer mitjançant la signatura d’acords de col·laboració amb altres agències de qualitat de l’entorn europeu.

L’assegurament extern de la qualitat ha de reconèixer, coordinar-se i afavorir l’assegurament intern de la qualitat que porta a terme cada centre d’ensenyament superior, que són els responsables de la qualitat dels seus serveis.

2. L’avaluació i l’acreditació de la qualitat dels ensenyaments es focalitzen en les titulacions estatals d’ensenyament superior i consideren tot el cicle de vida dels plans d’estudi: l’aprovació, la modificació i la renovació.

3. L’avaluació i l’acreditació de la qualitat dels centres o de les institucions d’ensenyament superior es focalitzen en els seus resultats i processos i en aspectes transversals i comuns a les seves titulacions i activitats.

4. Les avaluacions i les acreditacions de la qualitat prenen com a referència les directrius i els estàndards per a l’assegurament de la qualitat de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (Standards and guidelines for quality assurance in the European Higher Education Area (ESG)) i la normativa andorrana en matèria d’ensenyament superior, i es concreten en cinc dimensions de qualitat:

a) Qualitat interna i millora contínua
b) Activitats – plans d’estudi
c) Personal acadèmic
d) Recursos de suport
e) Informació pública


Les diferents dimensions, així com els criteris i procediments per a l’avaluació dels ensenyaments, es defineixen més exhaustivament en les guies d’avaluació.

5. L’avaluació i l’acreditació del professorat consisteixen a valorar la seva experiència professional així com qualsevol altre complement a la seva formació que l’habiliti per a l’exercici de les tasques de docència en ensenyaments estatals. Es pot, així mateix, portar a terme altres avaluacions del curriculum vitae o dels mèrits o de la tasca del professorat avaluat.

6. L’avaluació i l’acreditació de la recerca es focalitzen en els processos per fomentar o desenvolupar la recerca. També es poden avaluar altres processos i resultats relacionats amb la recerca.

7. Els criteris i els procediments per a l’avaluació del professorat i de la recerca es defineixen més exhaustivament en les guies d’avaluació.
Article 2. Guies d’avaluació

1. Les guies d’avaluació orienten els processos d’avaluació i especifiquen, com a mínim, les dimensions i els criteris de qualitat, el procés d’avaluació, els terminis i el resultat.

2. Les guies d’avaluació són públiques; són accessibles a través de la pàgina web de l’Agència de Qualitat i de l’Ensenyament Superior d’Andorra.
Article 3. Informes d’avaluació

1. Els informes d’avaluació han d’incloure, com a mínim, una descripció de l’objecte d’avaluació, una descripció del procediment d’avaluació utilitzat, els resultats i conclusions de l’avaluació, i, si escau, bones pràctiques i recomanacions de millora. Si escau, han d’especificar si acrediten o no l’objecte d’avaluació.

2. L’AQUA pot emetre un informe preliminar d’avaluació a l’administrat on consten les conclusions preliminars de l’avaluació, i/o un informe definitiu on s’inclouen, com a mínim, els resultats de l’avaluació, els seus efectes i la validesa. Ambdós informes tindran la consideració de resolució administrativa.

3. Els informes favorables dels ensenyaments i centres o institucions d’ensenyament superior emesos per l’AQUA seran publicats al web de l’AQUA, sempre amb respecte a la Llei de protecció de dades. La resta d’informes seran accessibles a les persones que demostrin un interès legítim. La petició s’adreçarà a l’AQUA.

Capítol 2. Recursos humans, econòmics i patrimonials

Article 4. Recursos humans

1. El personal de l’AQUA està format per:

a) La persona directora, nomenada pel Consell General a proposta del ministre titular de l’ensenyament superior.
b) El personal administratiu i tècnic, sotmès al dret laboral, tot respectant els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. Les ofertes de treball de personal es publicaran al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra mitjançant un avís, amb independència que alhora siguin publicades a qualsevol altre mitjà.


No es considera personal de l’AQUA les col·laboracions puntuals que puguin fer experts de les diferents àrees competencials de la institució.

2. La direcció i el personal de l’AQUA podran prestar els seus serveis de forma presencial i en règim de teletreball d’acord amb el reglament intern. En qualsevol cas, el teletreball pot ser a iniciativa de la persona treballadora, per acord entre la persona treballadora i la direcció de l’AQUA o per força major. La direcció de l’AQUA ha d’autoritzar el teletreball.
Article 5. Recursos econòmics

Les fonts de recursos econòmics de l’AQUA són, entre d’altres:

a) Els recursos que li siguin assignats amb càrrec als pressupostos del Consell General.
b) Rendiments procedents de béns i de drets propis.
c) Les subvencions i les donacions d’entitats públiques i privades o de particulars.
d) Els crèdits i els préstecs que li siguin concedits, si escau, d’acord amb la norma aplicable.
e) Altres que li puguin correspondre.
f) Taxes derivades de l’activitat o del desplegament de les funcions de l’AQUA.





Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.