Carregant...
 

Reglament de l’Observatori de la Igualtat (Text refós per LesLleis.com)


Article 1. Objecte

1. Aquest Reglament té com a objecte fixar l’Observatori de la Igualtat (d’ara endavant, “l’Observatori”), a l’empara de l’article 29 de la Llei 13/2019, del 15 de febrer, per a la igualtat de tracte i la no-discriminació (d’ara endavant, “la Llei 13/2019”).

2. S’estableixen, mitjançant aquest Reglament, la naturalesa, l’objectiu i l’adscripció, les competències, la composició i el funcionament de l’Observatori.
Article 2. Naturalesa, objectiu i adscripció

1. D’acord amb l’apartat 3 de l’article 29 de la Llei 13/2019, l’Observatori es constitueix com un òrgan col·legiat interministerial específic del Govern de caràcter tècnic amb l’objectiu de contribuir al coneixement de la situació de les dones i altres col·lectius amb risc de vulnerabilitat a Andorra per a una millor presa de decisions, planificació i avaluació de les polítiques públiques, coordinant els treballs que s’han de desenvolupar per a la recollida, el tractament i la interpretació de les dades, recursos i estudis i l’avaluació sobre la igualtat i la no-discriminació a Andorra.

2. L’Observatori s’adscriu al ministeri responsable dels afers socials. No obstant això, el Departament d’Estadística i Andorra Recerca i Innovació han de facilitar el suport tècnic necessari per acomplir les funcions atribuïdes a l’Observatori.
Article 3. Funcions

D’acord amb l’apartat 1 de l’article 29 de la Llei 13/2019, l’Observatori té les funcions següents:
LesLleis.com

a) Actuar com a òrgan permanent de recollida, explotació, interpretació i anàlisi de la informació actualitzada sobre la igualtat i la no-discriminació, incloent-hi la perspectiva comparada.
b) Crear un sistema d’indicadors que inclogui variables de sexe i d’altres de vinculades amb els col·lectius en situació de vulnerabilitat i que permeti una anàlisi interseccional de la situació d’igualtat i de no-discriminació.
c) Tractar la informació i interpretar les dades amb perspectiva de gènere, incloent la variable de sexe en totes les estadístiques, les enquestes i la recollida de dades que es portin a terme.
d) Analitzar l’evolució i els motius de la persistència de les desigualtats entre dones i homes i persones integrants de col·lectius més vulnerables.
e) Mantenir relacions de col·laboració amb altres observatoris, departaments i institucions similars d’àmbit nacional i internacional, i participar-hi.
f) Recollir suggeriments, opinions o qualsevol altra proposta de les entitats cíviques.
g) Desenvolupar plans d’acció adreçats a millorar o complementar les polítiques d’igualtat i no-discriminació.
h) Rebre informació sobre mesures i activitats aprovades pel Govern o els comuns en matèria d’igualtat d’oportunitats.
i) Elaborar estudis i informes tècnics de diagnosi de la situació de les dones i d’altres persones en situació de vulnerabilitat.
j) Establir i gestionar canals de comunicació per difondre estadístiques, estudis i informes en l’àmbit de la igualtat i la no-discriminació.
k) Dissenyar eines i metodologies per avaluar els resultats de la implementació de les polítiques, els programes i les accions desenvolupats per entitats públiques i privades, en matèria d’igualtat.
l) Elaborar una memòria anual de les accions desenvolupades per l’Observatori i fer-ne difusió.





Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.