Carregant...
 

Reglament de les activitats de lleure (Text refós per LesLleis.com)


Capítol primer. Disposicions generals

Article 1. Objecte i àmbit d’aplicació

1. Aquest Reglament té per objecte regular l’organització i les condicions per desenvolupar les activitats dutes a terme en el temps de lleure, adreçades als infants i adolescents, a les quals es fa referència en els articles següents, organitzades o promogudes per persones físiques o jurídiques, públiques o privades.

També estableix els recursos humans necessaris per poder dur a terme les activitats de lleure, els requisits que han de complir les persones que exerceixen en aquest àmbit i les ràtios d’infants i adolescents.

2. Les disposicions previstes en aquest Reglament s’apliquen a totes les activitats que es desenvolupin a Andorra.

3. A efectes d’aquest Reglament, s’entén per infant la persona amb una edat compresa entre els tres anys i els onze anys, i per adolescent la persona amb una edat compresa entre els dotze anys i la majoria d’edat que s’estableixi legalment.
Article 2. Activitats subjectes

1. Les disposicions d’aquest Reglament són aplicables a les activitats que es facin en el temps de lleure, concretament en període extraescolar o de vacances escolars, que es desenvolupin a Andorra, i en què prenguin part un mínim de quatre infants i adolescents, amb independència de qui les promogui, organitzi o desenvolupi, siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, amb ànim de lucre o sense.

2. Aquestes activitats han de tenir com a finalitat afavorir la participació social, la diversió, la formació, el descans i les relacions dels participants, en execució d’un projecte o programa socioeducatiu de lleure, i s’han de fer en l’àmbit de l’educació no formal.
Article 3. Activitats excloses

Queden excloses de l’aplicació d’aquest Reglament les activitats següents:

a) Les activitats que tinguin caràcter familiar o les que facin infants o adolescents a títol particular i sense que estiguin representats per cap persona física o jurídica, pública o privada, formalment constituïda.
b) Les activitats escolars organitzades pels centres educatius que es facin durant el període lectiu i estiguin dirigides pels professionals del centre sobre la base del contingut propi del programa educatiu.
c) Les activitats promogudes, organitzades o desenvolupades pels centres residencials d’acolliment o pels serveis d’intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents, quan estiguin dirigides pels professionals d’aquests serveis.
d) Les pràctiques esportives de caràcter privat, els entrenaments, les jornades de tecnificació, la formació de tècnics de l’esport, les competicions, o qualsevol altra manifestació o esdeveniment esportiu desenvolupat per entitats privades esportives que no s’ajusti o s’assimili a les activitats que preveu l’article precedent, d’acord amb el que estableix la legislació vigent en matèria d’esports.
e) Les activitats de formació no reglada de caràcter acadèmic, cultural, de reforç educatiu o d’ampliació d’estudis.
f) Les activitats organitzades per una entitat pública o privada, en què la participació dels infants i els adolescents és esporàdica, generalment sense inscripció prèvia i en què les persones participants van acompanyades d’un familiar.

Article 4. Tipologia d’activitats de lleure

1. Als efectes d’aquest Reglament, s’entén per:

a) Esplai: servei social adreçat a l’atenció de la infància i l’adolescència en horaris extraescolars i durant el període de vacances, sense pernoctació, que proporciona atenció, entreteniment i formació mitjançant una programació d’activitats de lleure, i que es desenvolupa en centres socials inscrits degudament al Registre Nacional de Centres Socials i Sociosanitaris.
b) Casal de vacances: activitat de lleure que es du a terme en període de vacances escolars sense cap tipus de continuïtat durant l’any i sense pernoctació.
c) Colònies: activitat amb pernoctació i estada en una instal·lació fixa dotada dels serveis corresponents per satisfer les necessitats bàsiques, que ha de disposar de l’autorització administrativa pertinent per dur a terme aquesta activitat (alberg juvenil, casa de colònies, residència o similars).
d) Ruta per etapes: activitat consistent en una marxa itinerant en què cada nit es pernocta en un lloc diferent d’un recorregut preestablert. La pernoctació pot ser en tendes d’acampada, refugis, albergs o qualsevol altra instal·lació adequada per a aquest tipus de sortides. Puntualment es pot fer bivac sempre que es compleixin les mesures de seguretat per garantir la integritat física dels infants i els adolescents que hi prenen part. També té caràcter itinerant quan les pernoctacions no superin les dos nits consecutives.
e) Acampada: activitat a l’aire lliure amb pernoctació, principalment en tendes d’acampada o altres mitjans mòbils, amb independència que s’instal·lin en terrenys dotats d’infraestructura fixa o permanent.


2. Es considera activitat de lleure amb pernoctació l’activitat que comporta passar la nit fora del domicili habitual de l’infant o l’adolescent.
Article 5. Desplaçaments

1. Als efectes d’aquest Reglament, s’entén per desplaçament totes les sortides en què s’utilitza tant el transport col·lectiu públic o privat, com les sortides a peu, ja siguin dins del nucli urbà, als afores, en zones de muntanya o a l’estranger.

2. Els desplaçaments a peu s’han de fer per camins degudament senyalitzats.

3. El desplaçament es considera part integrant de l’activitat.

4. Quan les sortides s’efectuïn fora d’Andorra s’ha de complir amb la normativa vigent del país on es du a terme l’activitat.





Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.