Carregant...
 

Decret pel qual s’aprova el Reglament de la certificació de l’eficiència energètica en l’edificació


Exposició de motius

Un dels reptes de la societat en general i de les administracions públiques en particular és la millora de les prestacions, l’habitabilitat i el confort dels edificis a través d’un consum d’energia més baix que faci possible la sostenibilitat a llarg termini. A aquest efecte, l’Administració general està establint el marc legal per aconseguir els objectius de reducció del consum energètic i d’emissions de diòxid de carboni.

L’article 18 de la Llei 93/2010, del 16 de desembre, de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social, i de racionalització i d’optimització dels recursos de l’Administració, disposa que el Govern ha de desenvolupar reglamentàriament un model de classificació energètica dels edificis a fi de fomentar l’eficiència energètica del parc nacional d’edificis existents.

El Reglament de la certificació de l’eficiència energètica en l’edificació s’emmarca en el model energètic que es descriu en el Llibre blanc de l’energia d’Andorra.

L’objectiu principal del Reglament de la certificació de l’eficiència energètica en l’edificació és establir els mètodes d’avaluació energètica en l’edificació i regular-ne la tramitació i l’aplicació amb la finalitat de promoure l’eficiència energètica.

Amb l’objectiu de facilitar als consumidors la interpretació de la certificació de l’eficiència energètica, s’aprova un distintiu anomenat “Etiqueta energètica” que proporciona la informació objectiva dels edificis i habitatges per poder-ne valorar i comparar les prestacions.

La certificació de l’eficiència ha de mostrar la informació que permet identificar l’edifici i la seva eficiència energètica. Aquesta certificació ha d’anar acompanyada d’un informe energètic que ha de recollir la descripció de l’immoble i la justificació de la seva eficiència energètica, així com les recomanacions d’ús i les actuacions que s’han de desenvolupar per a la millora energètica en l’edificació.

També es crea el Registre de Certificació de l’Eficiència Energètica en l’Edificació, que serà de consulta pública i que oferirà informació sobre les característiques energètiques dels edificis registrats.

El Reglament de la certificació de l’eficiència energètica s’ha estructurat en 10 articles que configuren les disposicions generals i un annex. Els articles i l’annex fixen les disposicions tècniques en relació amb les dades avaluades, la metodologia d’avaluació energètica, la classificació energètica i els indicadors que cal incloure en la certificació de l’eficiència i el model de certificació normalitzat.

Pels motius exposats i a proposta del ministre d’Economia i Territori, el Govern, en la sessió del 24 d’octubre del 2012,

Decreta
Article únic

S’aprova el Reglament de la certificació de l’eficiència energètica en l’edificació que entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament de la certificació de l’eficiència energètica en l’edificació

Article 1
Objecte i finalitat
L’objecte d’aquest Reglament és establir els procediments per a la qualificació dels edificis en funció de la seva eficiència energètica.

Aquests procediments han de complir la metodologia de càlcul que figura a l’annex, per a la certificació energètica en l’edificació.
LesLleis.com

La certificació de l’eficiència energètica en l’edificació té com a finalitat millorar la transparència en el mercat immobiliari pel que fa a l’eficiència energètica i promoure així la utilització racional de l’energia per a qualsevol ús en els edificis.
Article 2
Definicions
De conformitat amb aquest Reglament, s’estableixen les definicions recollides en el document A (“Terminologia”) de l’annex.
Article 3
Àmbit d’aplicació
Les exigències requerides en aquest Reglament són aplicables als edificis de nova construcció i als edificis existents.
Article 4
Certificació de l’eficiència energètica en l’edificació
1. Les certificacions d’eficiència energètica dels edificis s’han de formalitzar mitjançant l’aplicació d’algun dels mètodes de càlcul definits en l’annex i han de mostrar l’etiqueta energètica i la informació que figura al punt 5 de l’annex.

2. El mètode anomenat de càlcul és aplicable en les certificacions d’eficiència energètica dels edificis amb una data de l’autorització de la llicència d’ús d’una antiguitat inferior o igual a quatre (4) anys.

3. El mètode anomenat híbrid és aplicable en les certificacions d’eficiència energètica dels edificis amb una data de l’autorització de la llicència d’ús d’una antiguitat superior a quatre (4) anys.

4. Correspon al propietari de l’edifici disposar de les certificacions emeses per tècnics autoritzats per realitzar certificacions de l’eficiència energètica en l’edificació.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.