Carregant...
 

Reglament de classificació i utilització del terreny segons la perillositat d’allaus (Text refós per LesLleis.com)


Capítol primer. Disposicions generals

Article 1. Objecte Image

L’objecte d’aquest Reglament és establir la qualificació del sòl i les prescripcions tècniques i administratives relatives al desenvolupament en matèria de riscos naturals d’acord amb la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, segons la perillositat d’allaus establerta al Decret del 26 de setembre del 2012 que aprova la zonificació del terreny segons la seva perillositat a causa de l’afectació per allaus, i a la cartografia de zonificació reglamentària de la perillositat.

Mostra redacció anterior, vigent del 17/03/2016 al 05/07/2023
Article 1. Objecte

L’objecte d’aquest Reglament és establir la qualificació del sòl i les prescripcions tècniques i administratives relatives al desenvolupament en matèria de riscos naturals d’acord amb la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, segons la perillositat d’allaus establerta al Decret del 26 de setembre de 2006 que aprova la zonificació del terreny segons la seva perillositat a causa de l’afectació per allaus, i a la cartografia de zonificació reglamentària de la perillositat.

Modificat per l’article 1 del Reglament, del 28 de juny del 2023, de modificació del Reglament de classificació i utilització del terreny segons la perillositat d’allaus, i de la cartografia de zonificació reglamentària de la perillositat d’allaus.


Article 2. Àmbit d’aplicació

1. Amb caràcter general, aquest Reglament és d’aplicació als plans parcials o especials, a qualsevol tipus d’edifici, equipament, instal·lació o urbanització de nova construcció, i a edificis, equipaments o instal·lacions existents que siguin objecte de modificacions, ampliacions, canvis d’ús descrits a l’article 30, i rehabilitacions o reformes que afectin tancaments exteriors, obertures exteriors, coberta, estructura o fonamentació d’edificacions, inclosos els accessos i l’ús del terreny adscrit a l’edificació. Així mateix és d’aplicació en excavacions o qualsevol tipus de modificació de l’estat del terreny actual, encara que no estiguin vinculades a construcció.

2. Particularment, el capítol quart és d’aplicació únicament als edificis, els equipaments, les instal·lacions o les urbanitzacions existents que no siguin objecte de modificacions, ampliacions, canvi d’ús, i rehabilitacions o reformes descrites en el paràgraf anterior.
Article 3. Tipologia de les allaus

Reglamentàriament es distingeixen tres tipus d’allau:

a) Gran allau és la que, per les característiques topogràfiques de la zona, generalment permet l’acumulació de quantitats significatives de neu en una conca de recepció i amb una diferència de nivell, amb caire general, entre la conca i la zona d’arribada de diversos centenars de metres.
b) Allau de vessant és la que no està associada a una conca de recepció i el desnivell entre la part alta i la zona d’arribada és inferior a cent metres.
c) Allaus màximes versemblants són les que tenen un període de retorn superior a 100 anys.

Article 4. Classificació de la perillositat segons el tipus d’allau

D’acord amb la cartografia de zonificació de la perillositat d’allaus, s’estableix la següent classificació territorial:

1. Grau de perillositat per grans allaus

a) A1 perillositat baixa per gran allau
b) A2 perillositat mitjana per gran allau
c) A3 perillositat alta per gran allau
d) Corones de precaució de gran allau, d’una amplada mínima de 25 metres


2. Grau de perillositat per allaus de vessant

a) AV1 perillositat baixa per allau de vessant
b) AV2 perillositat mitjana per allau de vessant
c) AV3 perillositat alta per allau de vessant
d) Corones de precaució d’allau de vessant, d’una amplada mínima de 25 metres


3. Grau de perillositat per allaus versemblants

a) Perillositat màxima versemblant: AMV


4. Perillositat sense determinar, fora de l’abast que s’ha analitzat per confeccionar la cartografia de perillositat per allaus, a classificar segons els graus de perillositat dels apartats anteriors.
Article 5. Classificació de la perillositat en funció de la pressió dinàmica de l’allau

Els criteris per qualificar les diferents zones de perillositat d’una allau s’estableixen segons els intervals següents de la pressió dinàmica exercida:

a) Zona de perillositat alta és aquella en què les pressions exercides per una allau són de 30 kPa o més
b) Zona de perillositat mitjana és aquella en què les pressions estan compreses entre 1 i 30 kPa
c) Zona de perillositat baixa és aquella en què les pressions són superiors a 0 KPa i iguals o inferiors a 1 kPa
d) Zona sense perillositat detectada és aquella que no està exposada a risc d’allau previsible.





Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.