Carregant...
 

Decret


Exposició de motius

L’apartat 2 de l’article 257 de la Llei 6/2019, del 31 de gener, de modificació de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social, estableix que “en els recursos administratius que tinguin per objecte la valoració de l’estat de salut de la persona assegurada, el Consell d’Administració, abans de resoldre, pot demanar un informe mèdic que sigui elaborat per un facultatiu especialista sense cap vinculació amb les parts”. L’apartat 3 del mateix article afegeix que “en el cas que l’informe del facultatiu especialista sense cap vinculació amb les parts no sigui coincident amb l’emès per la Comissió de Valoració Mèdica de la CASS, la CASS pot demanar un tercer informe mèdic, que ha de ser elaborat per un tribunal mèdic compost per un metge de la CASS, el facultatiu especialista sense cap vinculació amb les parts que ha elaborat l’informe mèdic de l’apartat 2 d’aquest article i un metge especialista en valoració del dany corporal, independent i nomenat pel Servei de Medicina Legal i Forense”.

Per donar plena efectivitat a aquestes disposicions, cal preveure el mecanisme a través del qual la CASS convoca aquest tribunal mèdic, i dotar el tribunal d’unes normes de funcionament.

Així mateix, com que dos dels membres d’aquest òrgan no exerceixen una funció pública i no reben, per consegüent, una remuneració de l’Administració, cal establir un criteri per retribuir els seus serveis.

Pels motius exposats, el Govern, en la sessió del 16 d’octubre del 2019, a proposta del Ministeri de Justícia i Interior, aprova aquest Decret.
Article únic

S’aprova el Reglament de funcionament del tribunal mèdic, que entrarà en vigor l’endemà de ser-hi publicat.

Reglament de funcionament del tribunal mèdic

Article 1. Objecte

Aquest Reglament té per objecte regular l’actuació i les normes de funcionament del Tribunal Mèdic previst per l’apartat 3 de l’article 257 de la Llei de la seguretat social.
Article 2. Funció del Tribunal Mèdic

El Tribunal Mèdic és un òrgan col·legiat que té encomanada la funció de valorar l’estat de salut i el grau de menyscabament d’una persona assegurada, en el marc de la resolució d’un recurs administratiu presentat al Consell d’Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), quan l’informe mèdic elaborat per un facultatiu especialista sense cap vinculació amb les parts designat d’entre els metges que figuren a la relació publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra a aquest efecte, no sigui coincident amb l’informe de la Comissió de Valoració Mèdica de la CASS.
Article 3. Composició del Tribunal Mèdic

1. El Tribunal Mèdic està format pels membres següents:

a) Un metge designat per l’Àrea de Control Sanitari de la CASS.
b) El facultatiu especialista sense cap vinculació amb les parts que hagi elaborat l’informe mèdic en el marc del recurs administratiu.
c) Un metge especialista en valoració de dany corporal nomenat per l’Àrea de Medicina Legal i Forense.


2. El metge especialista en valoració de dany corporal nomenat per l’Àrea de Medicina Legal i Forense actua com a president del Tribunal Mèdic, i el metge designat per l’Àrea de Control Sanitari de la CASS, com a secretari.
Article 4. Procediment per al nomenament del metge per part de l’Àrea de Medicina Legal i Forense

1. Els metges especialistes en valoració de dany corporal que desitgin dur a terme les funcions previstes en aquest Reglament com a metge del Tribunal Mèdic nomenat per l’Àrea de Medicina Legal i Forense, ho han de sol·licitar per escrit al Ministeri de Justícia i Interior juntament amb l’acreditació de la seva formació en valoració de dany corporal.

2. El Ministeri de Justícia i Interior publica al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra el nom dels metges que poden ser nomenats per l’Àrea de Medicina Legal i Forense per formar part del Tribunal Mèdic.

3. En el cas que cap dels metges que consten en aquesta publicació no pugui ser nomenat per l’Àrea de Medicina Legal i Forense per formar part del Tribunal Mèdic, es pot designar un metge especialista en valoració del dany corporal que no estigui establert al Principat d’Andorra.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.