Carregant...
 

Decret


Decret del 17-6-2020 pel qual s’aprova el Reglament de l’accés als nivells de l’ensenyament superior estatal.

Exposició de motius

L’objectiu d’aquest Decret és desenvolupar l’article 6 de la Llei 14/2018, del 21 de juny, de l’ensenyament superior.

Per accedir a l’ensenyament superior es requereix una titulació mínima de batxillerat, batxillerat professional o el seu equivalent reconegut pel Govern d’Andorra.

No obstant, la normativa pot establir altres vies d’accés a l’ensenyament superior mitjançant la superació de proves que s’hagin establert, ja sigui de forma general o per a determinats estudis.

Aquestes vies d’accés determinen la capacitat dels estudiants per iniciar i continuar amb garanties els estudis d’ensenyament superior. A més, demostren els coneixements i les competències adquirides prèviament, que són la base a partir de la qual es construiran els nous aprenentatges.

Aquest Reglament té la voluntat de regular l’accés als diversos nivells de l’ensenyament superior establerts pel Marc andorrà de titulacions d’ensenyament superior (MATES) i a les titulacions que en formen part, que són: el diploma professional avançat (DPA), el bàtxelor, el bàtxelor d’especialització, el màster i el doctorat.

D’acord amb aquestes consideracions, a proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, el Govern, en la sessió del 17 de juny del 2020, aprova aquest Decret amb el contingut següent:
Article únic

S’aprova el Reglament de l’accés als nivells de l’ensenyament superior estatal, que entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament de l’accés als nivells de l’ensenyament superior estatal

Article 1. Objecte

Aquest Reglament té per objecte regular les condicions per a l’accés als nivells de l’ensenyament superior estatal, segons l’article 6 de la Llei 14/2018, del 21 de juny, de l’ensenyament superior.
Article 2. Definicions

D’acord amb aquest Reglament, s’entén per:
LesLleis.com

1. Accés: el dret dels candidats qualificats a postular i a ser presos en consideració per ser admesos a l’ensenyament superior.
2. Admissió: l’acte o el sistema que permet als candidats qualificats cursar estudis en una determinada institució o un programa d’ensenyament superior determinat.
3. Qualificació d’ensenyament superior: qualsevol títol, diploma o un altre certificat lliurat per una autoritat competent que acredita l’assoliment dels resultats d’aprenentatge d’un programa d’estudis d’ensenyament superior.
4. Qualificació d’accés a l’ensenyament superior: qualsevol títol, diploma o un altre certificat lliurat per una autoritat competent que acredita l’assoliment dels resultats d’aprenentatge d’un programa d’estudis i dona al titular de la qualificació el dret a ser pres en consideració per a l’admissió en l’ensenyament superior.
5. Requisits d’accés: condicions que s’han de complir, en tots els casos, per accedir a l’ensenyament superior, per accedir a un nivell determinat d’aquest ensenyament, o per al lliurament d’una qualificació d’ensenyament superior d’un nivell determinat.
6. Requisits d’admissió: condicions que s’han de complir, a més dels requisits d’accés, per obtenir l’admissió a un programa d’ensenyament superior específic, o per al lliurament d’una qualificació d’ensenyament superior específica en una disciplina particular d’estudis.

Article 3. Admissió a les institucions d’ensenyament superior

L’admissió depèn exclusivament de cada institució d’ensenyament superior i té en compte el nombre de places disponibles i els principis d’igualtat, de mèrit i de publicitat dels requisits d’admissió.
Article 4. Accés als ensenyaments estatals de diploma professional avançat (DPA) i de bàtxelor

Poden accedir als ensenyaments estatals de DPA i de bàtxelor les persones que compleixin algun dels requisits d’accés següents:

a. Tenir el títol de batxiller o el títol de batxiller professional.
b. Tenir una titulació d’ensenyament superior estatal.
c. Haver superat la prova d’accés als estudis d’ensenyament superior per a persones més grans de 25 anys.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.