Carregant...
 

Decret 216/2021, del 30 de juny del 2021


Decret 216/2021 del 30-6-2021 d’aprovació del Reglament de funcionament de la Comissió d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

Exposició de motius

La Llei 14/2019, del 15 de febrer, qualificada dels drets dels infants i els adolescents (en endavant, “Llei 14/2019”), en l’article 5, lletra e, configura la Comissió d’Atenció a la Infància i l’Adolescència com un dels òrgans bàsics dels quals ha de disposar el ministeri encarregat dels afers socials, i li atribueix les funcions d’estudi i avaluació dels expedients dels infants i els adolescents, i l’aprovació de les propostes tècniques d’intervenció en casos de risc greu, així com de les propostes d’intervenció i protecció prop dels òrgans judicials en casos d’infants i adolescents en situació de desemparament.

Amb la creació d’aquesta Comissió, doncs, es dota l’Administració d’un òrgan decisori format per professionals especialistes de l’àmbit de la protecció i l’atenció a la infància i l’adolescència.

L’article esmentat assenyala que la composició i el funcionament d’aquesta Comissió es determinen reglamentàriament i és per aquest motiu que, de conformitat amb la disposició final vuitena de la Llei 14/2019, es promou aquest Reglament, que es desglossa en setze articles que en desenvolupa la naturalesa i l’adscripció, les funcions i la composició de la Comissió, el nomenament dels seus membres, els càrrecs, el funcionament de les sessions, el quòrum i el règim de decisions.

Ateses les consideracions esmentades, a proposta de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, el Govern, en la sessió de 30 de juny del 2021, aprova aquest Decret amb el contingut següent:
Article únic

S’aprova el Reglament de funcionament de la Comissió d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, que entrarà en vigor el mateix dia de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament de funcionament de la Comissió d’Atenció a la Infància i l’Adolescència

Article 1. Objecte

Aquest Reglament desenvolupa la naturalesa i l’adscripció de la Comissió d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (també, “CAIA”), la composició, el nomenament dels membres, les funcions i el funcionament de la CAIA, en virtut de la Llei 14/2019, del 15 de febrer, qualificada dels drets dels infants i els adolescents (en endavant, “Llei 14/2019”).
Article 2. Naturalesa i adscripció

La Comissió d’Atenció a la Infància i l’Adolescència es constitueix com un òrgan decisori adscrit al ministeri encarregat dels afers socials.
Article 3. Funcions

La CAIA, d’acord amb l’article 5 de la Llei 14/2019, té les funcions següents:

a) Estudiar i avaluar els expedients de la infància i l’adolescència en situació de risc i desemparament, d’acord amb l’article 11 d’aquest Reglament.

b) Aprovar les propostes tècniques d’intervenció en casos de risc greu de la infància i l’adolescència, d’acord amb l’article 12 d’aquest Reglament.

c) Aprovar les propostes d’intervenció i de protecció prop dels òrgans judicials en casos de desemparament de la infància i l’adolescència, d’acord amb l’article 13 d’aquest Reglament.

Article 4. Composició i nomenament dels membres

1. La Comissió d’Atenció a la Infància i l’Adolescència està integrada pels membres següents:

a) Un alt càrrec del ministeri encarregat dels afers socials o, en cas d’absència o impossibilitat, una persona en qui delegui aquesta funció, que n’exerceix la presidència.
b) La persona responsable de l’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del ministeri encarregat dels afers socials.
c) La persona responsable de l’Àrea del Centre Residencial d’Acció Educativa La Gavernera del ministeri encarregat dels afers socials.
d) La persona responsable de l’Àrea de Serveis i Programes per a la Infància, l’Adolescència i la Joventut del ministeri encarregat dels afers socials.
e) La persona responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones i Famílies del ministeri encarregat dels afers socials.
f) La persona responsable de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri encarregat dels afers socials.
g) Una persona en representació del Servei de Trobada Familiar, designada per la persona titular del ministeri competent d’entre el personal de l’Administració general, adscrit a aquest Servei.
h) Una persona en representació del Servei Especialitzat d’Acolliment Familiar, designada per la persona titular del ministeri competent d’entre el personal de l’Administració general, adscrit a aquest Servei.
i) Una persona en representació del Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (en endavant, “SEAIA”), designada per la persona titular del ministeri competent d’entre el personal de l’Administració general, adscrit a aquest Servei.
j) Una persona jurista adscrita al ministeri encarregat dels afers socials, designada per la persona titular del ministeri competent d’entre el personal de l’Administració general.
k) Una persona tècnica administrativa adscrita al ministeri encarregat dels afers socials, designada per la persona titular del ministeri competent d’entre el personal de l’Administració general, que n’exerceix la secretaria.


2. La persona responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones i Famílies i la persona responsable de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri encarregat competent han d’assistir, obligatòriament, a les sessions ordinàries i extraordinàries de la CAIA quan l’ordre del dia inclogui la derivació o la recepció d’expedients d’infants o adolescents en risc per part d’aquestes àrees.
LesLleis.com

3. La presidència de la CAIA pot delegar les seves funcions.

4. Ordinàriament, els professionals referents d’altres àmbits o els referents dels casos poden assistir a les reunions de la CAIA, amb veu i sense vot.

5. Les persones encarregades de designar els membres titulars també han de nomenar un membre suplent per a cadascun dels titulars que formen part de la CAIA quan els titulars es trobin absents o impossibilitats transitòriament. El seu nomenament és vàlid mentre no es nomeni un altre membre que els substitueixi.

6. El nomenament i el cessament dels membres titulars i suplents es publiquen al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

7. La presidència i els membres vocals titulars o suplents tenen veu i vot. La resta de membres tenen veu però no tenen vot.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.