Carregant...
 

Reglament que estableix la Cartera de serveis i productes de salut (Text refós per LesLleis.com)


Article 1. Objecte

El Reglament té com a objecte:

a) Concretar les prestacions sanitàries que financen públicament la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i el Govern i que formen la Cartera de serveis i productes de salut (CSPS).
b) Definir els criteris per a la inclusió i l’exclusió de les prestacions a la Cartera de serveis i productes de salut.
c) Establir les condicions de prestació dels serveis inclosos en la Cartera.
d) Establir el procediment per a l’actualització de la Cartera.

Article 2. Principis que regeixen el contingut de la Cartera de serveis i productes de salut

Els principis que regeixen el contingut de la CSPS són els següents:

a) El dret de la població a accedir a programes preventius i de promoció de la salut i a les prestacions i els serveis sanitaris necessaris.
b) L’equitat del sistema, garantida per un finançament dels serveis adequat que tingui en compte les condicions econòmiques i de vulnerabilitat de les persones.
c) La provisió de serveis de forma integrada, centrats en la persona, utilitzant els recursos adequats, que siguin segurs, d’elevada qualitat, d’eficàcia individual i col·lectiva demostrable, eficients i realitzats en el mínim temps possible.
d) El paper rellevant de l’atenció primària com a primer recurs de proximitat i eix vertebrador del sistema de salut.
e) L’adaptació dels serveis als patrons epidemiològics actuals i a l’evolució de les tecnologies sanitàries.
f) La utilització dels fons de finançament públic per tal d’aconseguir els millors resultats en salut amb criteris de racionalitat.
g) La provisió i l’ús dels serveis seguint l’evidència científica disponible mitjançant protocols i guies clíniques que permetin reduir la variabilitat clínica.
h) La inclusió de les noves tecnologies de la informació en l’atenció sanitària seguint criteris de qualitat, ús racional i confidencialitat, incloent-hi la telemedicina i les visites telemàtiques.
i) El contingut de la CSPS ha de ser compartida pels professionals de la salut i la població.
j) La priorització de la utilització dels recursos disponibles al país.
k) La coordinació amb els diferents nivells assistencials del sistema de salut andorrà per garantir la necessària continuïtat assistencial.
l) La informació completa al pacient i al seu entorn relacional que permeti el correcte seguiment de les instruccions donades i del tractament prescrit.

Article 3. Accés a les prestacions de la CSPS

1. L’accés a les prestacions de salut pública té caràcter universal per a les persones amb residència legal i efectiva al país i no està relacionat amb la cobertura de la branca general de la Seguretat Social.

2. Els assegurats a la Caixa Andorrana de Seguretat Social tenen accés a les prestacions incloses en la CSPS en les condicions que estableix la Llei de la seguretat social i el seu desenvolupament reglamentari, el Reglament d’accés a l’assistència sanitària pública i aquest Reglament.
Article 4. Prestacions de salut pública

1. Els programes de salut pública inclouen les activitats de promoció, prevenció i educació i les activitats d’assistència sanitària necessàries per fer-les efectives, així com les vacunes i altres medicaments.

2. Aquestes prestacions es proveeixen per part dels professionals del país seguint els criteris que estableix el Govern en els programes de salut pública que es detallen en l’annex 1 d’aquest Reglament.
Article 5. Prestacions assistencials

1. Tenen dret a rebre prestacions de salut finançades per la CASS totes les persones que hi estiguin afiliades i tinguin drets oberts en el moment de rebre la prestació d’acord amb el que estableix la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social.

2. Les prestacions de salut assistencials poden tenir finalitat preventiva, diagnòstica, terapèutica o rehabilitadora.

3. Les prestacions de salut assistencials inclouen:

a) L’atenció hospitalària.
b) L’atenció ambulatòria especialitzada.
c) L’atenció primària.
d) L’atenció urgent.
e) L’atenció a domicili.
f) La rehabilitació.
g) Els serveis de suport al diagnòstic.
h) El transport sanitari.
i) La prestació farmacèutica.
j) Les ulleres i altres dispositius òptics.
k) Els audiòfons.
l) La prestació ortoprotètica.
m) La dietètica clínica ambulatòria.


4. Per poder ser inclosos en la CSPS, els serveis i productes de salut han de complir les condicions generals que estableix l’article 6 i les condicions per a cada tipus de prestació que descriu l’annex 1 d’aquest Reglament.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.