Carregant...
 

Reglament d’infraestructures crítiques del Principat d’Andorra (Text refós per LesLleis.com)


Capítol primer. Consideracions generals

Article 1. Objecte

1. Aquest Reglament (en endavant, el “RIC-AD” o “el Reglament”) regula l’establiment d’instruments de planificació per mesurar i millorar el nivell de protecció i resiliència de les entitats crítiques i les entitats equivalents a entitats crítiques, de conformitat amb el precepte establert a la lletra b de l’apartat 2 de l’article 4 de la Llei NIS-AD.

2. Aquest Reglament estableix el dret de les entitats crítiques a rebre de l’Agència Nacional de Ciberseguretat del Principat d’Andorra (en endavant, “l’ANC-AD”) suport i orientació específics destinats a aconseguir un alt nivell de resiliència enfront de tots els riscos pertinents.
Article 2. Definicions

1. Els termes següents, utilitzats dins el context del RIC-AD, tenen el significat següent:

a) ANC-AD: Agència Nacional de Ciberseguretat del Principat d’Andorra.
b) CSIRT-AD: centre de resposta a incidents de seguretat de les xarxes i dels sistemes d’informació de referència al Principat d’Andorra.
c) Catàleg nacional d’infraestructures crítiques (CNIC): instrument que conté la valoració i tota la informació completa, actualitzada i contrastada de les infraestructures crítiques per al Principat d’Andorra. El CNIC inclou les infraestructures crítiques de les entitats crítiques, les de les entitats equivalents a entitats crítiques i les situades fora del Principat d’Andorra.
d) CID i DIC: tots dos són sigles de les paraules confidencialitat, integritat i disponibilitat, ordenades segons la dimensió que, en principi, té més rellevància per a la seguretat. En l’àmbit de les tecnologies de la informació és habitual utilitzar el terme CID, mentre que en l’àmbit la tecnologia d’operació se sol utilitzar el terme DIC.
e) DSI: delegat de la seguretat de la informació, d’acord amb el que s’estableix a l’article 18 de la Llei NIS-AD.
f) Informació sensible sobre infraestructures crítiques: dades específiques sobre infraestructures crítiques que, en cas de revelar-se, podrien utilitzar-se per planejar i dur a terme accions l’objectiu de les quals sigui provocar la pertorbació o la destrucció d’aquestes infraestructures.
g) Pla de suport operatiu: plans elaborats pel Cos de Policia del Principat d’Andorra amb la col·laboració de les entitats crítiques i les entitats equivalents a entitats crítiques que els necessitin, per recollir les mesures de vigilància, prevenció i protecció que han d’adoptar les unitats policials en relació amb amenaces com, per exemple, la delinqüència o el terrorisme que puguin afectar les infraestructures crítiques, així com la reacció per a la qual han d’estar preparades si el risc associat a alguna d’aquestes amenaces es materialitza.
h) Seguretat: la capacitat de les xarxes i dels sistemes d’informació de resistir, amb un nivell determinat de fiabilitat, tota acció que comprometi la disponibilitat, autenticitat, integritat o confidencialitat de les dades emmagatzemades, transmeses o tractades, o els serveis corresponents oferts per les xarxes i sistemes d’informació esmentats o que són accessibles per aquests darrers.


2. La resta de termes emprats en aquest Reglament tenen el significat que es defineix a l’article 3 de la Llei NIS-AD.
Article 3. Àmbit d’aplicació

1. L’àmbit d’aplicació d’aquest Reglament s’estén a les infraestructures crítiques de les entitats crítiques i les entitats equivalents a entitats crítiques, a aquestes entitats i a les autoritats competents, d’acord amb les definicions que s’inclouen a l’article 3 de la Llei NIS-AD.

2. Addicionalment, i només a l’efecte de col·laboració amb l’ANC-AD d’acord amb el que s’estableix a l’article 4 i a l’article 7 d’aquest Reglament, s’inclouen en el seu àmbit d’aplicació les entitats essencials els serveis essencials de les quals depenen d’infraestructures crítiques.

3. Finalment, i només als efectes del que s’estableix a l’article 11 d’aquest Reglament, s’inclou en el seu àmbit d’aplicació el Cos de Policia del Principat d’Andorra.

Capítol segon. Procediments per a la identificació i la designació d’infraestructures crítiques

Article 4. Identificació d’infraestructures crítiques

1. Les autoritats competents designades a l’article 6 de la Llei NIS-AD proposen les infraestructures crítiques en funció dels resultats de la seva avaluació dels riscos que poden afectar els serveis essencials de la seva competència, d’acord amb els seus criteris sectorials, com ara la durada permesa per a les pertorbacions o el temps de recuperació.
LesLleis.com

2. Per dur a terme la proposta d’infraestructures crítiques esmentada a l’apartat anterior, les autoritats competents poden comptar amb la participació i l’assessorament tècnic de les entitats essencials dels sectors de la seva competència, les quals han de col·laborar en la valoració i la descripció de les infraestructures que gestionen o de les quals depenen.

3. L’ANC-AD és responsable d’identificar les infraestructures crítiques en la prestació dels serveis essencials per al Principat d’Andorra, per a la qual cosa aplica els criteris de criticitat horitzontals adients en cada moment, com ara les possibles víctimes, l’impacte econòmic i l’impacte públic, sobre la proposta d’infraestructures crítiques a què es refereixen els apartats 1 i 2 anteriors.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.