Carregant...
 

Sentència 46/2020 del TSJA. Impost General Indirecte. Venda de forfets d’esquí. Infracció de defraudació. Interpretació raonable de la norma.


Extracte facilitat per Strategos

Resum: Reprodueix els fonaments de la sentència 38-2020, de 26 de novembre, atès que es plantegen les mateixes qüestions:

La societat va ser sancionada per infracció de defraudació en no repercutir i liquidar les quotes d’IGI corresponents als mesos de gener a abril de 2014 per la venda de forfets d’esquí a empresaris no establerts a Andorra. El Govern considera que la societat era coneixedora del criteri de l’Administració respecte la venda de forfets i per tant no va actuar amb la diligència necessària. El TSJ desestima el recurs i resol que a l’inici del 2014 la societat no coneixia el criteri de l’Administració i la interpretació de la norma era raonable, atesa la incertesa jurídica respecte el règim jurídic de l’IGI aplicable a la venda de forfets a empresaris no residents, sent la prova d’aquesta incertesa la modificació de la Llei 11/2012 de l’IGI que va entrar en vigor l’1 de juliol de 2014.

Resolució: Confirma la sentència recorreguda (Tribunal de Batlles 30 de març de 2020) i desestima el recurs d’apel·lació presentat per Govern.


Aquesta valoració no ofereix consells específics per a situacions determinades i concretes. Demaneu assessorament jurídic abans d’entaular accions concretes, en vista de les circumstàncies de cada assumpte.


Logostrategos

C. Prat de la Creu, 59-65
Escala A, 2a planta
AD500 Andorra la Vella
 +376 805 705 
strategos@strategos.ad

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA
Sala Administrativa
Núm. de Protocol: 1000034/2018
Núm. Rotlle: TSJA-0000020/2020

SENTÈNCIA 46-2020

PARTS:

Apel·lant: GOVERN D’ANDORRA
Representant: Sra. IOM
Advocada: Sra. EVC

Apel·lat: E. SA
Representant: Sra. ECC
Advocat: Sr. DAT

COMPOSICIÓ DEL TRIBUNAL

President: Sr. Albert ANDRÉS PEREIRA
Magistrats: Sr. Bernard PLAGNET
Sra. Elsa PUIG MUÑOZ

Andorra la Vella, el divuit de desembre de dos mil vint.

El Tribunal Superior de Justícia, Sala Administrativa ha vist el recurs d’apel·lació a les actuacions número 1000034/2018.

En la tramitació d’aquestes actuacions han estat observades les prescripcions legals i ha estat ponent el magistrat Sr. Bernard PLAGNET el qual expressa el parer del Tribunal.
Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.