Carregant...
 

Acord pel qual s'estableix una associació entre la Unió Europea i el Principat d'Andorra i la República de San Marino, respectivament (Traducció no oficial)


Protocol Marc 5
Sobre la cooperació en l'àmbit estadístic


Article 1. Objecte

1. Aquest Protocol marc s’aplica a la cooperació en l’àmbit de l’estadística entre les parts associades per tal d’assegurar la producció i difusió d’informació estadística coherent i comparable per descriure i fer un seguiment de totes les polítiques econòmiques, socials i ambientals rellevants per a la seva cooperació.
LesLleis.com

2. Amb aquesta finalitat, les parts associades han de desenvolupar i utilitzar mètodes, definicions i classificacions harmonitzats, així com programes i procediments comuns que organitzin el treball estadístic a rangs administratius adequats i de conformitat amb aquest Protocol marc.

3. La producció d’estadístiques de les parts associades ha de ser imparcial, fiable, objectiva, científicament independent, rendible i confidencial. La producció d’estadístiques no ha de suposar una càrrega excessiva per als operadors econòmics.
Article 2. Subcomitès d’Estadística

1. Per derogació a la primera frase de l’apartat 8 de l’article 76 de l’Acord marc, es constitueixen respectivament dos Subcomitès d’Estadística entre:

(a) la UE, representada per la Comissió Europea, i Andorra, representada per les seves autoritats competents en l’àmbit de l’estadística; i
(b) la UE, representada per la Comissió Europea, i San Marino, representat per les seves autoritats competents en l’àmbit de l’estadística.


Als efectes d’aquest Protocol marc, qualsevol referència a un Subcomitè d’Estadística s’ha d’entendre com referint-se a qualsevol d’aquests Subcomitès d’Estadística.

2. Els Subcomitès d’Estadística són els encarregats de l’administració d’aquest Protocol marc i han de vetllar per la seva correcta implementació. A aquest efecte, han de formular recomanacions i adoptar decisions en els supòsits previstos en aquest Protocol marc. Els Subcomitès d’Estadística han d’adoptar les decisions per consens.

3. Els Subcomitès d’Estadística i el Comitè del Sistema Estadístic Europeu (“CSEE”) establerts pel Reglament (CE) 223/2009 del Parlament Europeu i del Consell han d’organitzar les seves tasques als efectes d’aquest Protocol marc en reunions conjuntes.

4. Els Subcomitès d’Estadística s’han de reunir quan sigui necessari. Qualsevol part associada pot sol·licitar una reunió del Subcomitè d’Estadística corresponent. Els Subcomitès d’Estadística poden decidir crear grups de treball que donin suport en el desenvolupament de les seves tasques.

5. Una part associada pot plantejar en qualsevol moment un tema de preocupació en relació amb aquest Protocol marc en el Subcomitè d’Estadística corresponent.

6. Per a cada decisió d’un Subcomitè d’Estadística s’ha d’indicar la data de la seva aplicació. Aquesta decisió s’ha de sotmetre, quan sigui necessari, a l’aprovació de conformitat amb el reglament del Subcomitè d’Estadística i ser aplicada per aquest Subcomitè d’Estadística de conformitat amb el seu reglament.
Article 3. Cooperació estadística

1. El programa estadístic europeu a què es refereix l’article 13 del Reglament (CE) 223/2009 ha de constituir el marc de les accions estadístiques que ha de dur a terme cadascun dels estats associats durant els períodes de temps corresponents que cobreixi cada programa. Tots els àmbits i temàtiques estadístiques principals del programa estadístic europeu s’han de considerar rellevants per a la cooperació estadística establerta en aquest Protocol marc i han d’estar oberts a la plena participació de cadascun dels estats associats.

2. Els programes estadístics anuals específics de la UE/estat associat (“UE/Andorra” i “UE/San Marino”) han de ser desenvolupats cada any pels Subcomitès d’Estadística com un subconjunt del programa de treball anual elaborat per la Comissió Europea de conformitat amb el Capítol III del Reglament (CE) 223/2009. Cadascun d’aquests programes estadístics anuals ha de ser aprovat pel Subcomitès d’Estadística corresponent. Aquest programa ha d’indicar en particular, les accions dins de les temàtiques rellevants del programa que tenen prioritat per a la cooperació estadística respectiva de la UE/estat associat durant el període de vigència del programa.

3. La informació estadística dels estats associats s’ha de transmetre a Eurostat per al seu emmagatzematge, processament i difusió. Amb aquesta finalitat, els instituts nacionals d’estadística (“INE”) dels estats associats han de treballar en estreta col·laboració amb Eurostat per garantir que les dades d’aquests estats es transmetin correctament i es difonguin als diversos grups d’usuaris a través dels canals de difusió normals com a part de les estadístiques de la UE/estat associat. La gestió de les estadístiques dels estats associats s’ha de regir pel Reglament (CE) 223/2009.

4. Cada Subcomitè d’Estadística ha d’examinar els avenços realitzats en el marc de les accions estadístiques pertinents de la UE/estat associat. En particular, ha d’avaluar si s’han assolit els objectius, les prioritats i les accions previstes durant els tres primers anys d’aplicació d’aquest Protocol marc. També ha d’avaluar si el contingut de l’Annex XXI del Protocol Estat associat corresponent reflecteix adequadament la pertinència a què es refereix l’article 1, apartat 1, d’aquest Protocol marc.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.