Decret d’aprovació del Reglament de funcionament intern i del règim d’incompatibilitats de la Comissió Tècnica d’Urbanisme
Índex
[Mostra/Amaga]Exposició de motius
L’apartat 5 de l’article 133 de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, aprovada pel Consell General el 29 de desembre de 2000 (BOPA núm. 10 del 24 de gener de 2001), disposa que la Comissió Tècnica d’Urbanisme ha de redactar i aprovar el reglament de funcionament intern de la Comissió de conformitat amb les disposicions del Títol VIII de la Llei, i l’ha de sotmetre a l’aprovació definitiva del Govern. El reglament ha de preveure el règim d’incompatibilitats dels membres de la Comissió.LesLleis.com
De fet, els aspectes bàsics de funcionament intern de la Comissió s’estableixen als apartats 1 a 4 del mateix article 133 de la Llei, i per consegüent aquest Reglament s’haurà de limitar únicament a completar-lo amb les disposicions necessàries pel que fa a la presidència de la Comissió, el secretariat, les condicions de la convocatòria, els quòrums de constitució i de presa de decisions, l’adopció d’acords i la resta d’aspectes que siguin convenients.
El règim d’incompatibilitats dels membres de la Comissió i les limitacions que se’n deriven es fonamenta en l’interès general, que l’Administració pública ha de servir amb objectivitat d’acord amb l’article 72.3 de la Constitució, i en l’aplicació dels principis d’igualtat, de neutralitat i d’imparcialitat amb què l’Administració ha de tractar tots els ciutadans d’acord amb l’article 21 del Codi de l’Administració; i pretén també, en benefici de l’interès públic, l’evitació de conflictes d’interès i la col·lisió d’interessos particulars amb aquell.
A proposta de la Comissió Tècnica d’Urbanisme i d’acord amb el ministre d’Ordenament Territorial, el Govern, en la sessió del dia 9 de juliol del 2003, aprova el present Decret amb el contingut següent:
Article únic
S’aprova el Reglament de funcionament intern i del règim d’incompatibilitats de la Comissió Tècnica d’Urbanisme, que entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
Reglament de funcionament intern i del règim d’incompatibilitats de la Comissió Tècnica d’Urbanisme
Article 1
Funcionament de la Comissió Tècnica d’Urbanisme
1. La Comissió Tècnica d’Urbanisme és presidida pel ministre responsable de l’ordenament territorial o, per delegació, pel director responsable d’urbanisme del ministeri, o encara, en absència d’ambdós, per un membre de la Comissió Tècnica d’Urbanisme designat pel ministre.2. El secretariat de la Comissió és assegurat pel membre jurista designat pel ministre.
3. La Comissió es reuneix sempre que sigui necessari a criteri del president i també a petició d’un mínim de tres membres. El president convoca les reunions per escrit o per correu electrònic, amb una anticipació mínima de tres dies hàbils, que es pot reduir a 24 hores en casos urgents. La convocatòria indica necessàriament el dia, l’hora i el lloc de la reunió, així com l’ordre del dia. Cada membre de la Comissió té accés, mitjançant simple petició verbal al president, a la documentació de què disposi la Comissió per poder debatre dels assumptes inscrits a l’ordre del dia. Durant les sessions de la Comissió el president dirigeix els debats, fixa un temps de paraula raonable per a cada membre que ho demani i per a cada assumpte a tractar, i decideix el moment en què les qüestions s’han de sotmetre a votació. El president pot decidir, així mateix, suspendre o aixecar la sessió.
4. El quòrum necessari per poder dur a terme la reunió i adoptar vàlidament acords és de set membres, entre els quals hi ha d’haver almenys tres representants del Govern.
5. La Comissió adopta els acords per majoria. En cas d’empat, el president té vot de qualitat.
6. Correspon al secretari de la Comissió redactar l’acta de la sessió, que ha d’incloure, necessàriament, les dades següents:
a) Dia, hora i lloc de la reunió i ordre del dia.
b) Nom dels membres de la Comissió presents.
c) Acords presos.
d) Tota constància en acta que demani expressament un membre de la Comissió.
b) Nom dels membres de la Comissió presents.
c) Acords presos.
d) Tota constància en acta que demani expressament un membre de la Comissió.
L’acta ha de ser signada pel president de la Comissió i pel secretari.
7. Els membres de la Comissió tenen el deure de mantenir discreció i reserva respecte dels afers tractats.
8. Per al tractament i la resolució dels afers de la seva competència, la Comissió pot demanar informes a qualsevol òrgan de les institucions, organismes o persones que d’acord amb els articles 12 i 13 del Codi de l’Administració constitueixen l’Administració pública.
9. La Comissió pot demanar assessoraments externs sobre matèries o afers de la seva competència.
10. Les funcions consultives i d’assessorament de la Comissió a què fa referència l’article 132.1 de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme queden limitades a l’àmbit legalment establert, i no s’estenen a l’assessorament ni a l’evacuació de consultes referents a la situació i la qualificació urbanística de terrenys, propietats i/o projectes concrets.
Registreu-vos a LesLleis.com per
accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.
accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.