Carregant...
 

Decret pel qual s’aprova el Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça


Exposició de motius

Vista la Llei del Govern, del 15 de desembre del 2000;
LesLleis.com

Vista la Llei dels vedats de caça, del 13 d’abril del 2000;

Vist el Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça, del 22 de novembre del 2000;

Atesa la necessitat de modificar algunes mesures relacionades amb les condicions i les formes per capturar determinades unitats, en aplicació dels plans de gestió dels vedats de caça, o per limitar els perjudicis al medi o a les activitats humanes que es desenvolupen en els vedats de caça;

Aquest Reglament aporta diverses modificacions en l’aplicació dels plans de caça a partir dels plans de gestió respectius de cada vedat de caça, estableix els sistemes de regulació de les poblacions d’espècies caçables regulables i estableix la composició, la finalitat i el funcionament de la Comissió Tècnica de cada vedat.

L’aprovació d’aquest Reglament deroga el Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça, del 22 de novembre del 2000, i s’aprova íntegrament per motius de seguretat jurídica.

A proposta de la ministra d’Agricultura i Medi Ambient i d’acord amb el Govern, en la sessió del dia 23 de juliol del 2003, s’acorda:
Article únic

S’aprova el Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça, que entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça

Capítol I. Disposicions generals

Article 1

S’entén per vedat de caça aquella superfície de territori on, en aplicació de la Llei dels vedats de caça, del 13 d’abril del 2000, l’exercici de la caça està prohibit amb caràcter permanent, però en què es pot acordar la captura de determinades unitats en les condicions i les formes establertes per aquest Reglament, en aplicació del Pla de gestió de cada vedat de caça, i en coherència amb els plans de caça de cada espècie.
Article 2

El Departament de Medi Ambient elabora els plans de gestió dels vedats de caça, els quals es fonamenten en els principis següents:

Anàlisi de les característiques geogràfiques, físiques, biològiques i humanes de cada vedat de caça.
Coneixement de les poblacions faunístiques existents.
Definició dels objectius de la gestió.
Mitjans necessaris per a la consecució dels objectius.


Els plans de gestió s’adapten a les directrius marcades per la Comissió de Seguiment de la Caça definida segons l’article 37 de la Llei de caça, del 13 d’abril del 2000.
Article 3

El Pla de gestió de cada vedat de caça ha de definir els paràmetres següents:

Poblacions existents i la seva evolució.
Relació entre la capacitat del medi i l’abundància de l’espècie.
Piràmide poblacional, amb distribució per edats i sexes.
Definició del nombre de captures en funció dels paràmetres anteriors.

Capítol II. Comissió Tècnica del vedat de caça

Article 4

La Comissió Tècnica de cada vedat de caça, creada segons l’article 3 de la Llei dels vedats de caça, del 13 d’abril del 2000, es compon dels membres següents:

Dos representants del Departament de Medi Ambient.
Un representant, designat pel Comú, de cada parròquia on es troba ubicat el vedat de caça. En el cas que el vedat de caça estigui ubicat en una sola parròquia, aquesta té dos representants.
Dos representants de la Federació Andorrana de Caça.
Un representant de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra

Article 5

Els membres de la Comissió Tècnica de cada vedat de caça elegeixen, per majoria simple, un president i un secretari per un mandat d’un any. Els membres amb càrrec han de ser representants d’estaments diferents (Govern, comuns, Federació Andorrana de Caça). La Presidència és de caràcter rotatiu entre els estaments. La Comissió Tècnica de cada vedat de caça estableix l’ordre de rotació.

El president proposa l’ordre del dia i dirigeix les reunions. El secretari pren acta de les reunions.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.