Carregant...
 

Decret d’aprovació del Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça


Exposició de motius

Vista la Llei del Govern, del 15 de desembre del 2000;
LesLleis.com

Vista la Llei dels vedats de caça, del 13 d’abril del 2000;

Vist el Decret d’aprovació del Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça, del 31 de maig del 2006;

Atesa la necessitat de regular els sistemes de caça d’algunes poblacions d’espècies caçables sotmeses a pla de caça i espècies caçables regulables;

El Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça es va aprovar el 31 de maig del 2006. Després de 6 anys d’aplicació jurisdiccional del text, se n’ha pogut comprovar l’adequació global a la realitat que regula. Tanmateix, s’ha constatat a la pràctica la conveniència de fer-hi certes modificacions de caràcter tècnic perquè el Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça sigui més operatiu. Aquestes modificacions afecten alguns articles del capítol quart. D’altra banda, i atesa la importància de millorar la seguretat en la caça, s’inclou en aquest Reglament un nou article al capítol primer. Per aquests motius es considera necessari aprovar el Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça.

L’aprovació d’aquest Reglament deroga el Reglament de funcionament i la gestió dels vedats de caça de l’11 de juny del 2008, i s’aprova íntegrament per motius de seguretat jurídica.
Article únic

S’aprova el Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça, que entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Disposició derogatòria

Queda derogat el Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça, de l’11 de juny del 2008, i qualsevol disposició de rang igual o inferior que s’oposi al que estableix aquest Reglament.

Reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça

Capítol primer. Disposicions generals

Article 1

S’entén per vedat de caça la superfície de territori on, en aplicació de la Llei dels vedats de caça, l’exercici de la caça hi és prohibit amb caràcter permanent, però en què es pot acordar la captura de determinades unitats en les condicions i les formes establertes per aquest Reglament, en aplicació del pla de gestió de cada vedat de caça, i en coherència amb els plans de caça de cada espècie.
Article 2

El Departament de Patrimoni Natural elabora els plans de gestió dels vedats de caça, els quals es fonamenten en els principis següents:

Anàlisi de les característiques geogràfiques, físiques, biològiques i humanes de cada vedat de caça.
Coneixement de les poblacions faunístiques existents.
Definició dels objectius de la gestió.
Mitjans necessaris per a la consecució dels objectius.
Els plans de gestió s’adapten a les directrius marcades per la Comissió de Seguiment de la Caça definida segons l’article 37 de la Llei de caça, del 13 d’abril del 2000.

Article 3

El pla de gestió de cada vedat de caça ha de definir els paràmetres següents:

Poblacions existents i la seva evolució.
Relació entre la capacitat del medi i l’abundància de l’espècie.
Piràmide poblacional, amb distribució per edats i sexes.
Definició del nombre de captures en funció dels paràmetres anteriors.

Article 4

Per raons de seguretat, tot caçador ha de dur posada una peça de roba (barret, gorra, jaqueta o armilla) de color taronja d’alta visibilitat.

Capítol segon. Comissió tècnica del vedat de caça

Article 5

La comissió tècnica de cada vedat de caça, creada segons l’article 3 de la Llei dels vedats de caça, del 13 d’abril del 2000, es compon dels membres següents:

Dos representants del ministeri responsable de la caça.
Un representant designat pel comú de cada parròquia on se situa el vedat de caça. En cas que el vedat de caça estigui situat en una sola parròquia, aquesta parròquia té dos representants.
Dos representants de la Federació Andorrana de Caça.
Un representant de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.