Reglament de la Direcció Assistencial i la Direcció Econòmica i de Recursos Generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària. (Text refós per LesLleis.com)
Índex
[Mostra/Amaga]- Article 1. Definicions
- Article 2. Estructura de la Direcció Assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària
- Article 3. Estructura de la Direcció Econòmica i de Recursos Generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària
- Article 4. Nomenaments dels càrrecs de la Direcció Assistencial i la Direcció Econòmica i de Recursos Generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària
Article 1. Definicions
Pel que respecta a l’adequada aplicació d’aquest Reglament, s’estableixen les definicions següents:
1. Àmbit assistencial: el que correspon a les actuacions en què es realitzen processos i activitats d’assistència a les necessitats de salut de les persones, ja sigui de forma directa o a través de l’aplicació de les tecnologies, tècniques i productes biomèdics en les seves diferents especialitats.
2. Àmbit de suport no assistencial: el que correspon a les actuacions en les quals es duen a terme tasques de processos de gestió i de suport diversos que són essencials per al bon funcionament dels processos assistencials.
Article 2. Estructura de la Direcció Assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària
1. La Direcció Assistencial del SAAS, per ordre jeràrquic, s’estructura per mitjà de les figures següents:
- Director/a assistencial
- Sotsdirector/a assistencial
- Director/a mèdic/a
- Director/a d’infermeria
- Director/a d’infermeria
2. La Direcció Assistencial pot dotar-se d’una sotsdirecció assistencial en el cas de considerar-ho necessari. Per fer-ho efectiu, la Direcció General tramet la proposta degudament motivada al Consell Directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, que ha de resoldre als efectes oportuns.
En el cas que s’hagi dotat l’estructura de la Direcció Assistencial amb una sotsdirecció assistencial, aquesta última actua sempre de manera subordinada jeràrquicament a la Direcció Assistencial.
3. La Direcció Mèdica i la Direcció d’Infermeria estan al mateix nivell jeràrquicament i operen sota les directrius de la Direcció Assistencial.
4. El director assistencial pot tenir un adjunt per a cada àrea del Centre Hospitalari Andorrà de les que es determinen en el Reglament d’aquesta unitat organitzativa, un adjunt d’atenció primària i un adjunt d’atenció a la cronicitat.
5. Aquesta estructura unifica els processos de suport assistencial de les unitats organitzatives que configuren el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària.
Article 3. Estructura de la Direcció Econòmica i de Recursos Generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària
La Direcció Econòmica i de Recursos Generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, per ordre jeràrquic, s’estructura per mitjà de la figura d’un director econòmic i de recursos generals i dels caps d’àrea, d’acord amb l’estructura organitzativa següent:
a) Àrea de Persones
b) Àrea de Finances
c) Àrea de Sistemes d’Informació
d) Àrea d’Infraestructura, Sostenibilitat i Serveis Generals
e) Àrea d’Assessoria Jurídica i Contractació
b) Àrea de Finances
c) Àrea de Sistemes d’Informació
d) Àrea d’Infraestructura, Sostenibilitat i Serveis Generals
e) Àrea d’Assessoria Jurídica i Contractació
Aquesta estructura unifica els quadres directius i els comandaments de suport no assistencial de les unitats organitzatives del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, així com els processos de suport no assistencial de totes les unitats.
Article 4. Nomenaments dels càrrecs de la Direcció Assistencial i la Direcció Econòmica i de Recursos Generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària
1. Els membres que exerceixen els càrrecs directius i de comandament de la Direcció Assistencial i la Direcció Econòmica i de Recursos Generals són nomenats pel Consell Directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària a proposta del seu director general, previ procés de selecció.
En el marc d’aquest procés de selecció, que, en tot cas, està subjecte a l’aprovació i la publicació prèvia de la convocatòria corresponent i de les bases que regeixen el procés de selecció s’han de valorar, les capacitats, l’experiència i la trajectòria professional dels candidats que s’hi presentin.
El nomenament, amb caràcter general, té una durada indeterminada, llevat pel cas de la Direcció Assistencial on les bases dels processos de selecció estableixin una durada determinada amb la possibilitat de renovació.
Per accedir als càrrecs de director mèdic i de director d’infermeria, cal ser metge o infermer, respectivament.
2. Per excepció, no és necessari dur a terme el procés de selecció per als adjunts al director assistencial que ho són per la seva funció com a representants de les àrees del Centre Hospitalari Andorrà i que prèviament hagin estat nomenats com a caps de servei d’aquella àrea després d’un procés de selecció. En aquest supòsit, el nomenament el fa el Consell Directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària a proposta del director general.
3. El càrrec d’adjunt al director assistencial cessa al mateix temps que cessa en les seves funcions aquesta Direcció. No obstant això, en qualsevol moment el Consell Directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, a proposta del director general, pot revocar aquest càrrec, de manera motivada i en el cas que s’entengui que la persona que l’exerceix no desenvolupa adequadament les funcions que li corresponen.
4. Tanmateix, tots aquests càrrecs de direcció i comandament es poden suplir quan estiguin vacants i, de manera provisional, mentre no hagi finalitzat el procés de selecció corresponent, previ nomenament del Consell Directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària.
Registreu-vos a LesLleis.com per
accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.