Carregant...
 

Decret 112/2022, del 23 de març del 2022


Decret 112/2022, del 23-3-2022, d’aprovació del Reglament de sistemes de compensació.

Exposició de motius

Aquest Reglament desenvolupa l’article 77 de la Llei 1/2019, del 17 de gener, de la funció pública, referent a l’estructura retributiva, en especial els apartats e i g, que fan referència al complement de responsabilitat addicional i als altres conceptes retributius. El Reglament té per objectiu unificar els criteris i els procediments de compensació de les circumstàncies laborals i dels conceptes no salarials del personal de l’Administració general.

La compensació per les circumstàncies laborals, estructurals i no estructurals, i també pels conceptes no salarials definits en aquest Reglament no té caràcter consolidable. La compensació s’efectua mitjançant una retribució monetària i/o atorgament del temps de descans corresponent.

La gestió i la sistematització de les circumstàncies laborals i els conceptes no salarials impliquen un compromís per a tot el personal de l’Administració general, sobretot per als comandaments, els quals han de vetllar per fer-ne una aplicació racional a través d’una planificació adequada amb l’objectiu de minimitzar la despesa pública.

L’aplicació del Reglament de sistemes de compensació fins ara vigent ha posat en evidència la necessitat d’introduir-hi diversos canvis per incloure-hi noves circumstàncies retribuïbles que s’han revelat necessàries. Igualment, esdevé prioritari adaptar el text als paràmetres establerts a la Llei 1/2019, del 17 de gener, de la funció pública d’aprovació posterior i complir amb les observacions del Tribunal de Comptes.

Així doncs, es preveu la compensació per la signatura de butlletins elèctrics per part dels operaris de manteniment amb perfil d’electricista per tal de certificar que les instal·lacions elèctriques són conformes a la normativa vigent.

Alhora, es clarifica l’aplicació del complement de responsabilitat addicional per als casos del personal que assumeixi funcions directives i de secretariat dels membres del Govern, i se n’estableix el sistema de càlcul.

D’altra banda, s’aprofita per regular el complement associat als desplaçaments del personal del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis al Pas de la Casa des del parc central, fins aleshores dotat en forma d’instrucció.

Altrament, es fixa un complement per al personal del Cos d’Educació que desenvolupa tasques de director o de cap d’estudis en centres escolars amb un volum d’alumnat molt important, que es concreta en 300 alumnes, degut a l’increment significatiu que aquest fet comporta del volum de feina.

A més, s’actualitzen els complements per garantir la disponibilitat del personal de viabilitat hivernal per corregir les desviacions observades pels nous procediments de contractació com a conseqüència de les circumstàncies laborals i d’organització del treball.

Finalment, es deroga el Reglament de sistemes de compensació, de l’11 de juliol del 2018, així com els decrets de les modificacions successives.

Ateses les consideracions esmentades, a proposta de la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, el Govern, en la sessió del 23 de març del 2022, aprova aquest Decret amb el contingut següent:
Article únic

S’aprova el Reglament de sistemes de compensació, que entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament de sistemes de compensació

Article 1. Àmbit d’aplicació

Aquest Reglament s’aplica als funcionaris i treballadors públics indefinits i treballadors públics interins que depenen de l’Administració general.
Article 2. Caràcter no consolidable

Les compensacions establertes en aquest Reglament no tenen caràcter consolidable i deixen de percebre’s quan finalitzen les causes que n’han motivat la concessió o per raó d’un canvi de lloc de treball.
Article 3. Circumstàncies laborals estructurals

Són circumstàncies laborals estructurals, que deriven intrínsecament de les condicions del lloc de treball i que estan subjectes a compensació, les següents:

a) Treball nocturn continuat o periòdic
b) Treball en dissabtes i/o diumenges continuat o periòdic
c) Treball per torns
d) Destinació a l’estranger
e) Guàrdia forense
f) Responsabilitat addicional
g) Disponibilitat personal per garantir la viabilitat hivernal i mecànics
h) Treball en centres escolars amb un gran volum d’alumnat

Article 4. Treball nocturn

1. El treball nocturn és la circumstància per la qual el personal de l’Administració general presta el servei totalment, o en part, durant el període comprès entre les 22 hores i les 6 hores.

2. El treball nocturn es compensa com segueix:

a) Si el personal de l’Administració general treballa durant la totalitat del període comprès entre les 22 hores i les 6 hores o més de la meitat del mateix període, es compensen la totalitat de les hores en retribució en funció del preu de l’hora ordinària nocturna calculada segons el que s’estableix en l’annex I.

b) Si el personal de l’Administració general treballa durant la meitat o menys de la meitat del període comprès entre les 22 hores i les 6 hores, es compensa amb una retribució a la qual s’aplica proporcionalment el temps treballat, en funció del preu de l’hora ordinària nocturna segons el que s’estableix en l’annex I.


3. La compensació de l’hora ordinària nocturna es calcula a raó del preu per hora ordinària tenint en compte els conceptes retributius de sou base, complement de millora, complement d’antiguitat, complement personal d’antiguitat, complement de responsabilitat addicional, complement d’absorció i, si escau, complement específic dels cossos especials del personal de l’Administració general.

4. La compensació per aquesta circumstància no és compatible ni acumulable amb la compensació per la circumstància de treball per torns, ni tampoc amb la percepció per aquesta circumstància del complement específic dels cossos especials.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.