Carregant...
 

Decret pel qual s’aprova el Reglament sobre el reconeixement de les entitats a què fa referència l’article 38‘ter’.2.‘B’.‘d’de la Llei 10/2018, del 17 de maig, qualificada de modificació de la Llei 9/2012, del 31 de maig, de modificació de la Llei qualificada d’immigració


Exposició de motius

La Llei 10/2018, del 17 de maig, qualificada de modificació de la Llei 9/2012, del 31 de maig, de modificació de la Llei qualificada d’immigració, en l’article 38 ter.2.B, reforça, en relació amb l’autorització de treball per compte propi, la justificació de la voluntat real de la persona que en sol·licita l’obtenció d’invertir i desenvolupar una activitat econòmica a Andorra. En aquest sentit, entre altres requisits, s’introdueix l’obligació de fer efectiu un dipòsit de 15.000 euros a l’Autoritat Financera Andorrana.

Ara bé, per fomentar la captació de talent empresarial i l’arribada d’emprenedors a través d’entitats reconegudes, el precepte referit estableix que no és necessari dipositar l’import esmentat anteriorment si la societat andorrana constituïda en virtut de la qual se sol·licita l’autorització d’immigració ho ha estat amb la finalitat de portar a terme un projecte empresarial seleccionat per part d’una de les entitats reconegudes prèviament pel Govern a aquest efecte.

Aquest Reglament defineix què és una entitat reconeguda, regula els requisits que han de complir per ser considerades com a tals, i estableix una relació de les entitats que a partir de l’entrada en vigor ja tindran la consideració de reconegudes. Es tracta d’una llista oberta a la qual es podran adherir noves entitats reconegudes que compleixin els requisits d’aquest Reglament.

A proposta del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació en funcions, el Govern, en la sessió del 10 d’abril del 2019,

Decreta
Article únic

S’aprova el Reglament sobre el reconeixement de les entitats a què fa referència l’article 38 ter.2.B.d de la Llei 10/2018, del 17 de maig, qualificada de modificació de la Llei 9/2012, del 31 de maig, de modificació de la Llei qualificada d’immigració, que entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament sobre el reconeixement de les entitats a què fa referència l’article 38‘ter’.2.‘B’.‘d’de la Llei 10/2018, del 17 de maig, qualificada de modificació de la Llei 9/2012, del 31 de maig, de modificació de la Llei qualificada d’immigració

Article 1. Objecte i àmbit d’aplicació

Aquest Reglament té per objecte regular el reconeixement de les entitats a què fa referència l’article 38 ter.2.B.d de la Llei 10/2018, del 17 de maig, qualificada de modificació de la Llei 9/2012, del 31 de maig, de modificació de la Llei qualificada d’immigració, així com establir els requisits i el procediment necessari perquè puguin ser reconegudes.
Article 2. Definicions

D’acord amb aquest Reglament, es defineixen els conceptes següents:
LesLleis.com

a) Acceleradora: organització dissenyada per potenciar el creixement d’empreses ja creades i en un estadi intermedi de desenvolupament, a través d’un ampli ventall de recursos i serveis, com ara espais físics, accés al finançament, mentoratge o assessorament empresarial, entre d’altres.
b) Activitats d’incubació o acceleració: conjunt de serveis prestats per una incubadora o acceleradora, respectivament, ressenyats en els apartats 1 i 4 d’aquest article 2.
c) Entitats reconegudes: conjunt d’entitats reconegudes prèviament pel Govern als efectes del que estableix l’article 38 ter.2.B.d de la Llei i que es descriuen a l’article 3 d’aquest Reglament.
d) Incubadora: organització dissenyada per donar suport a empreses o projectes en estats inicials de desenvolupament, normalment des de la idea de negoci fins a la creació i fase embrionària de l’empresa, a través d’un ampli ventall de recursos i serveis, com ara espais físics, accés al finançament o assessorament empresarial, entre d’altres.
e) Llei: Llei 10/2018, del 17 de maig, qualificada de modificació de la Llei 9/2012, del 31 de maig, de modificació de la Llei qualificada d’immigració.
f) Ministeri competent: el ministeri competent en matèria d’economia.
g) Programa d’acceleració: relació contractual entre l’acceleradora i l’empresa en virtut de la qual la primera presta diversos serveis a la segona.
h) Programa d’incubació: relació contractual entre la incubadora i l’empresa o empresari en virtut de la qual la primera presta diversos serveis a la segona.

Article 3. Entitats que poden tenir la qualificació d’entitat reconeguda

1. Als efectes d’aquest Reglament, poden obtenir la qualificació d’entitat reconeguda les entitats següents:

a) Entitats públiques, parapúbliques i societats públiques, situades a Andorra, que portin a terme activitats d’incubació o d’acceleració dins del territori andorrà.
b) Universitats i escoles de negocis situades a Andorra o a qualsevol país de la Unió Europea que portin a terme activitats d’incubació o d’acceleració.
c) Incubadores, acceleradores i associacions tecnològiques, nacionals o internacionals.


2. El Govern pot, en qualsevol moment, ampliar o reduir el nombre d’empreses i organitzacions considerades entitats reconegudes.

3. Igualment, el Govern pot, en qualsevol moment, incloure com a entitats reconegudes altres empreses i organitzacions no definides anteriorment.

4. Correspon al ministeri competent en matèria d’economia la gestió de les sol·licituds per obtenir el reconeixement i el control de les entitats reconegudes.
Article 4. Requisits de les entitats reconegudes

1. Les entitats reconegudes pel Govern són totes les que s’inclouen a l’annex d’aquest Reglament.

2. També són entitats reconegudes totes les universitats i escoles de negocis situades a Andorra o a qualsevol país de la Unió Europea que portin a terme activitats d’incubació o d’acceleració, encara que no s’incloguin a l’annex.

3. Les entitats que, amb posterioritat a l’entrada en vigor d’aquest Reglament, vulguin esdevenir entitats reconegudes han de complir, acumulativament, els requisits següents:

a) Portar a terme activitats d’incubació o acceleració de projectes empresarials en virtut de les quals els assessorin, com a mínim, en les matèries següents:
i. Elaboració del pla de negoci i definició del model de negoci i les estratègies de creixement.
ii. Determinació de la valoració del mercat, descripció dels possibles competidors, valoració dels consumidors potencials, anàlisi de l’oferta i la demanda i definició de les estratègies de promoció.
iii. Assistència en els tràmits de constitució de la societat i l’obertura del comerç, si escau.
iv. Definició de les necessitats financeres i l’elaboració dels documents necessaris per cercar finançament.
Les activitats anteriors es poden fer directament per part dels promotors de l’entitat o a través de col·laboradors i mentors externs.

b) Desenvolupar una activitat econòmica compatible amb les activitats d’incubació o d’acceleració descrites a l’apartat anterior. Se n’exclouen expressament les entitats que prestin, com a activitat principal, serveis d’arrendament d’oficines o de consultoria, assessorament legal, fiscal, comptable o empresarial no relacionats amb els programes d’incubació o d’acceleració.
c) Comptar amb un equip amb experiència acreditada i coneixements en l’assessorament d’empreses i en la creació i consolidació de projectes empresarials.
d) Disposar d’oficines habilitades especialment per acollir projectes empresarials que comptin amb les instal·lacions tècniques i amb el mobiliari idoni perquè els promotors dels projectes hi puguin treballar (entre d’altres, accés a Internet, taules de treball i cadires i, almenys, una sala de juntes).
e) Fer almenys un esdeveniment a l’any en què es posin en contacte els promotors dels projectes empresarials i els potencials inversors interessats a invertir-hi.
f) Estar al corrent de les seves obligacions tributàries i amb la seguretat social.
g) Autoritzar els controls i verificacions que es puguin fer des del ministeri competent.
h) Disposar d’una pàgina web en què es desenvolupin les característiques dels programes d’incubació o acceleració que ofereixen, així com els requisits i el procediment necessari per poder-s’hi acollir.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.