Carregant...
 

Decret 239/2022, del 8 de juny del 2022


Decret 239/2022, del 8-6-2022, d’aprovació del Reglament de l’estructura orgànica del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments.

L’article 27 de la Llei 7/2017, del 20 d’abril, del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments estableix que el Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments s’estructura orgànicament en els serveis i les estructures funcionals necessaris per acomplir la missió i les funcions que té encomanades. Aquest mateix article també preveu que aquests serveis i estructures funcionals puguin consistir en una estructura general que englobi tots els membres del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, i també en àrees, unitats, seccions i grups, que són creats, modificats o suprimits pel Govern per la via reglamentària, a proposta del ministre competent en matèria d’interior i amb l’informe previ del director del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments. D’altra banda, incideix en el fet que les funcions i l’organització dels serveis i les estructures funcionals es regulen reglamentàriament.

El primer Reglament de les funcions, l’estructura i l’organització del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments data del 14 de gener del 2015 i va estar motivat per la reestructuració del Govern i del Ministeri de Justícia i Interior, així com per la necessitat de dotar el Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments de més seguretat jurídica. Aquest Reglament va ser modificat el 20 de gener del 2016, com a conseqüència de la creació de l’Equip de Manipuladors d’Explosius per al Desencadenament d’Allaus, o EMEDA. Posteriorment, el 22 de febrer del 2017 i el 12 de desembre del 2018, es van aprovar dos nous decrets de modificació del Reglament de les funcions, l’estructura i l’organització del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, els quals introduïen modificacions relatives a l’EMEDA i la retribució dels membres del Cos.

Passats prop de tres anys des de l’aprovació d’aquest quart Decret, esdevé novament necessari adaptar l’estructura del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments a les seves necessitats actuals, motiu pel qual escau aprovar un nou reglament que contingui les modificacions i actualitzacions, que afecten principalment la reestructuració i la denominació de les àrees, les unitats, les seccions o els grups ja existents, així com la inclusió de noves estructures funcionals.

Es mantenen les tres àrees que fins ara preveien els reglaments anteriors. Pel que fa a l’Àrea de Gestió, es manté la Unitat de Formació, la qual passa de tres a dos seccions: la Secció de Formació Interna, Innovació i Desenvolupament, i la Unitat de Formació Externa. La Unitat de Parcs i Logística passa a dividir-se en dos unitats separades: la Unitat de Logística i la Unitat de Parcs (que fins ara era una secció de la Unitat de Parcs i Logística). Es creen les quatre seccions que formen la Unitat de Parcs: la Secció del Parc Central, la Secció del Parc del Pas de la Casa, la Secció del Parc de la Massana i la Secció del Parc de Canillo. Així mateix, es crea la Unitat del Control Central Operatiu i de Procediments, la qual engloba les fins ara existents Unitat de Procediments i Unitat del Control Central Operatiu i que està formada per la Secció d’Operadors, la Secció de Transmissions i la Secció de Procediments. Desapareix la Unitat de Desenvolupament de Persones.

Pel que fa a l’Àrea Operativa, es manté com fins ara, és a dir, formada per la Unitat de Grups Especials, la qual està formada al seu torn pels grups següents: el Grup de Rescat de Muntanya, el Grup de Rescat Caní, el Grup de Rescat Subaquàtic, el Grup de Rescat en Enderrocs i el Grup de Suport de Muntanya.

Finalment, quant a l’Àrea Tècnica Operativa, es mantenen la Unitat de Prevenció i Investigació de Sinistres i la Unitat de Serveis, amb les seves seccions respectives, però desapareix la Secció Sanitària de la Unitat de Serveis, la qual passa a ser una unitat independent i a estar formada per la Secció de Recursos Sanitaris, la Secció Operativa d’Instrucció i la Secció de Prevenció de la Salut.

Aquest Reglament s’estructura en dos capítols, divuit articles i una disposició derogatòria. Mitjançant el capítol primer, del qual formen part els articles 1 a 4, s’assenyala quin és l’objecte del Reglament i quina és la naturalesa del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, i s’estableixen les disposicions relatives a l’adscripció i integració d’aquest Cos i del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, i la possibilitat dels membres del Cos de desenvolupar una especialitat.

El capítol segon, que es desglossa en els articles 5 a 18, fa referència als serveis i les estructures funcionals en què s’estructura orgànicament el Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, precisa que es tracta d’àrees, unitats, grups o seccions i en determina la finalitat. També assenyala de forma concreta les àrees, les unitats, els grups i les seccions esmentats, estableix les disposicions relatives al comandament i la responsabilitat en relació amb cadascuna d’aquestes estructures funcionals, i defineix les funcions principals i la composició de les unitats en què es divideixen les àrees del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments.

Ateses les consideracions esmentades, a proposta del ministre de Justícia i Interior, el Govern, en la sessió del 8 de juny del 2022, aprova aquest Decret amb el contingut següent:
Article únic

S’aprova el Reglament de l’estructura orgànica del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, que entra en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament de l’estructura orgànica del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments

Capítol primer. Disposicions generals

Article 1. Objecte del Reglament

Aquest Reglament té per objecte regular l’estructura orgànica del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments.
Article 2. Naturalesa del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments

El Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments és un cos especial dins l’àmbit de l’Administració general, amb una estructura, una organització i unes funcions específiques i pròpies.
Article 3. Adscripció i integració

1. El Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments està adscrit funcionalment, orgànicament i pressupostàriament al Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, adscrit al seu torn al ministeri que té atribuïdes les competències en matèria d’interior.
LesLleis.com

2. El Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments està integrat pels funcionaris que hi estan adscrits específicament. Als efectes d’aquest Reglament, s’entén per membres del Cos els funcionaris que hi estan adscrits específicament.

3. El Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments està integrat pels membres del Cos i pels funcionaris o treballadors públics de caràcter indefinit que pertanyen al Cos General i que hi duen a terme funcions administratives, tècniques o de suport no reservades als membres del Cos.
Article 4. Especialitats

1. Els membres del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments poden desenvolupar, de forma parcial o permanent, altres funcions que per les seves característiques puguin considerar-se especialitats, a més de les funcions operatives pròpies i comunes del seu lloc de treball habitual.

2. El desenvolupament de les especialitats per part dels membres del Cos està vinculat indissociablement a l’adscripció a les àrees, les unitats i les seccions o els grups en què s’estructura orgànicament el Cos. Els membres del Cos que no desenvolupen cap especialitat no estan adscrits a cap àrea, unitat o secció o grup, i pertanyen a l’estructura general.




Registreu-vos a LesLleis.com per

accedir al contingut complert d'aquesta pàgina.